VšĮ Regioninėje Telšių ligoninėje gydomiems pacientams maitinimas organizuojamas pagal gydytojų paskirtas dietas. Pacientams tiekiamos skirtingų rūšių dietos (pagrindinė dieta, gydomosios standartinės dietos, gydomosios specifinės dietos ir jų modifikacijos).

Yra sudaromi septynių dienų valgiaraščiai, atsižvelgiant į pacientų maistinių medžiagų poreikį, rekomendacijas pagal ligos pobūdį, metų laikų sezoniškumą. Patiekalai gaminami pagal  dietinių patiekalų receptūras, ruošimo technologines korteles ir dietisto nurodymus.

Nuotraukose matomi pagrindinės dietos (P1), kuri paremta sveikos mitybos nuostatomis ir taisyklėmis ir yra skiriama suaugusiems, kurių mitybos koreguoti nereikia, 1 dienos valgiaraščio pavyzdys.

Pusryčiai:
Pertrinta varškė,  sviestas,  pieniškas batonas, duona, arbata ir keptas obuolys.
Pusryčiai

Pietūs:
Burokėlių sriuba, duona, garintas kiaulienos maltinis, bulvių košė, kopūstų ir morkų salotos.
Pietūs

Vakarienė:
Grikių košė su pieno ir grietinės padažu, kefyras.
Vakarienė

Dienos maistingumas:
Baltymų 86,4 g
Riebalų 86,9 g
Angliavandenių 299,0g

Energetinė vertė – 2324 kcal.

Atnaujinimo data: 2023-09-25